Tekstschrijver in Arnhem

Mijn naam is Kitty Arends. Al ruim 15 jaar werk ik als journalist, redacteur en tekstschrijver in Arnhem. Sinds 2016 doe ik dat onder de naam Buro Arendsoog.

Arendsoog

De naam Arendsoog is niet alleen leuk omdat mijn achternaam er toevallig in zit verscholen. Het woord betekent ook een scherp oog voor details met zicht op het grotere plaatje. Ik ben goed in het ontwaren van de essentie en het aanbrengen van structuur in een verhaal en maak deze levendig met veelzeggende details.

Liefde voor de mens achter het verhaal

Als ‘mensen-mens’ heb ik een open houding en een antenne voor emoties. Hierdoor gaan mensen makkelijk met mij in gesprek en krijg ik toegang tot de ‘kern van het verhaal’. Daarnaast ben ik door mijn ervaring bij verschillende professionele organisaties goed in staat om mee te denken over communicatiedoelstellingen en deze te vertalen in passende content.

Verhalen dragen bij aan meer begrip en verbinding tussen mensen onderling en in de samenleving. Ze leggen emoties en problemen bloot, onze menselijkheid dus, en maken voelbaar wat ons ondanks alle verschillen met elkaar verbindt. Verhalen zetten aan tot actie, beweging en verandering. Ze drukken het niet-meetbare uit en doen een appèl op ons vermogen om in de ander onze medemens te herkennen. Van dat vermogen kan de wereld best nog wat meer gebruiken.

Als kind al creëerde ik verhalen, al fluisterend tegen een poster van mijn popidool. Ik maakte radioprogramma’s met iets wat men in de jaren tachtig een ‘cassetterecorder’ noemde. En ik schreef. Ergens in mijn twintiger jaren snapte ik dat je van je passie best je werk kunt maken en ben ik journalistiek gaan studeren. Tijdens en na mijn afstuderen ontwikkelde ik mij verder als professioneel verhalenmaker bij Vrij Nederland, de omroep NTR, de Boeddhistische omroep en Free Press Unlimited.

Hart voor non-profit

Tegenwoordig zet ik me als zelfstandige in voor organisaties, bedrijven en ondernemers in het maatschappelijke domein. Denk aan scholen, welzijnsorganisaties, sociale ondernemingen, wetenschappelijke instituten, zzp’ers en mkb’ers. Kortom: mensen en instituten die net als ik geloven in positieve verandering en constructief willen bijdragen aan de wereld.

tekstschrijver arnhem

HOE HET IS OM MET MIJ SAMEN TE WERKEN?

NIEUWSGIERIG?
NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ME OP